Aktiviteter

I norra Dalarna finns något att göra året om

Letar du efter en aktiv semester där ni kan njuta av natur och upplevelser i härlig miljö har du hittat helt rätt. I Idre- och Grövelsjöområdet finns något att göra för både stora och små. Oavsett om ni besöker oss på sommaren eller vintern finns det alltid något att göra. 

Aktiviteter - Vinter

Alpint

I Idreområdet finns 3 större alpina anläggningar, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen, som tillsammans erbjuder 77 nedfarter i varierad svårighetsgrad.
De erbjuder även ett gemensamt skipass så att du kan testa alla backar under er vistelse.

sommarutsikt-idrefjall-städjan-sommar
Längdskidåkning

Med mer än 30 mil preparerade längskidspår och ospårade leder för turskidor är Idre- och Grövelsjöområdet ett riktigt mecka för den längdintresserade.

Skiduthyrning Idre
Skiduthyrning

Äger du ingen egen skidutrustning så är det perfekt att hyra den på plats. Vi rekommenderar Idrefjällens Sport som ligger nere i Idre By. Här finns det senaste inom alpin och längd utrustning. Snabb service, kunnig personal, och bra priser. Du kan även förboka din utrustning via länken nedan.

Snöskoter
Snöskoter

Snöskoterområde Norra Dalarna består av ca 1 800 kilometer snöskoterleder från Särna/Gördalen via Idre/FJätervålen/Drevdagen upp till Grövelsjön. Lederna går i varierande terräng från skog till sjö och fjäll. Lär mer om vart du kan lösa ledkort.

Hundspann
Hundspann

Att köra hundspann är att uppleva frihet på riktigt. Häng med på en tur och hör hundarnas ylande och känn deras förväntan på att få dra iväg. Att åka hundspann är en riktig upplevelse. I Idre deltar du bäst på hundspann tillsammans med Adventure Dreams.

Vandring

Visit Dalarna tipsar om vandring i området

Aktiviteter - Sommar

Sevärdheter

I Idreområdet finns 3 större alpina anläggningar, Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen, som tillsammans erbjuder 77 nedfarter i varierad svårighetsgrad.
De erbjuder även ett gemensamt skipass så att du kan testa alla backar under er vistelse.

Bada utomhus

Att bada utomhus hör sommaren till. I området finns både utomhuspool och vackra fjällsjöar som ni kan svalka er i under varma sommardagar. Är ni ute efter något riktigt spännande finns även en del forsar som lockar till spännande dopp.

Golf

Idrefjällens golfklubb erbjuder en 18-håls skogsbana i skogsterräng som under åren bland annat har blivit prisad som årets bästa golfklubb och Sveriges vackraste golfbana

image-1
Cykel

Idre Fjäll är ett uppskattat cykelparadis för Cross Country cyklisten. Här finns även några downhill leder med riktigt flow.
Har du inte med dig cykeln kan du självklart hyra en.

Snöskoter
Fiske

Snöskoterområde Norra Dalarna består av ca 1 800 kilometer snöskoterleder från Särna/Gördalen via Idre/FJätervålen/Drevdagen upp till Grövelsjön. Lederna går i varierande terräng från skog till sjö och fjäll.
Lär mer på SONDs hemsida om vart du kan lösa ledkort.

Upptäck vårt backnära boendeutbud

Vill du bo bekvämt och nära backen på skidsemestern? Här hittar du alla våra boenden som ligger på gångavstånd från backen.